Siste oppdatering

Stor aktivitet i Norge digitalt-utvalgene (ND)

September er som regel en måned fullpakket med møter i ND-utvalgene i Trøndelag. Slik ble det også i år. Alle utvalgene hadde møter med revisjon av fylkets geodataplan som hovedtema.

4. - 5. september avholdt for basisdatautvalget (BDU) og plan- og temadatautvalget (PTU) lunsj-til-lunsj fellesmøte på Stjørdal.

Selv i litt trangere økonomiske tider for mange ble oppmøtet bra med i alt 21 deltakere.

Innledningsvis fikk vi et overordnet blikk på bruk av geodata i samfunnssikkerhetsarbeidet med innlegg fra Statsforvalteren og nytt fra Norge digitalt nasjonalt.

I tillegg fikk vi vist eksempler på tilgang til og nye anvendelser av datagrunnlaget. Her var det bidrag både fra private firma og medlemmer i utvalgene.

Fellesmøte-BDU-PTU-TRL-sept-2024-16-9.JPEG
FAGLIG PÅFYLL: Det var bra oppmøte på lunsj-til-lunsj fellesmøtet på Stjørdal. Foto. Jon Endre Kirkholt, kartverket Trøndelag.

Gruppearbeid

Avsatt tid til gruppearbeid ble brukt til å diskutere innspill til nye tiltak i fylkesgeodataplanen for kommende fireårsperiode.

Til gjeldende fylkesgeodataplan for Trøndelag

Her var vi innom alt fra samarbeidsarenaer og møteplasser til kartleggingsprosjekter og kvalitetshevingsarbeid inkludert matrikkel og plandata.

6. september avholdt vi møte i fylkesgeodatautvalget (FGU)

En vesentlig endring fra i fjor består i at vi nå har vi fått inn nye representanter på ledernivå i utvalget.

Også her fikk deltakerne orientering om nytt fra Norge digitalt nasjonalt.

I tillegg hadde vi invitert representanter fra Innlandet fylke til å fortelle om hvordan de organiserte Norge digitalt samarbeidet.

26. september - basisdatautvalget møttes på teams

Denne gangen på Teams. Målsetting med dette møtet var å gi medlemmene mulighet til å komme med de siste korrigeringer og innspill til fylkesgeodataplanen for kommende fireårsperiode.

I det vi rundet av september, startet vi oktober med enda et utvalgsmøte.

1. oktober - teams-møte i plan- og temadatautvalget

Også her var formålet å gi medlemmene mulighet til å komme med de siste korrigeringer og innspill i prosessen med å revidere fylkesgeodataplanen.

Fra innspill til godkjenning

Når arbeidsutvalgene har levert sine endelig innspill til revidert fylkesgeodataplan, redigerer sekretariatet i Kartverket utkastet. Utkastet sendes så til FGU i løpet av oktober for endelig godkjenning innen 1. november.

Del
XPPT